Spring naar de inhoud

Maatschappelijke zetel postbusadres

Je maatschappelijke zetel op een postbusadres zetten? Mag dat? Veel bedrijven stellen zich de vraag of ze hun maatschappelijke zetel op een postbusadres kunnen plaatsen? Strikt gezien mag het, maar ik licht hieronder toch even toe wat wel kan en wat niet. In ieder geval is het aangeraden dit te bespreken met het verhuurkantoor.

Als bedrijf of organisatie heb je een maatschappelijke zetel of een maatschappelijke zetel postbusadres nodig. Deze maatschappelijke zetel wordt beschouwd als het hoofdkantoor van je bedrijf of organisatie en moet dienst doen als het juridisch officiële adres. Op de maatschappelijke zetel wordt alle officiële briefwisseling van je bedrijf bezorgd.

Echter, je heb als bedrijf of organisatie niet altijd een fysiek kantoor nodig, maar slechts een adres voor de administratie.

De zoektocht naar een maatschappelijk zetel postbusadres 

Het wordt dus eerder een zoektocht naar een geschikt adres om te huren en je maatschappelijke zetel er op te plaatsen. Ga dan meteen voor een adres die mooi op je visitekaartje staat!

Dit kan gaan om een postbus ergens in België, want het is namelijk niet verboden je maatschappelijke zetel in te schrijven op een postbusadres. In feite wordt je maatschappelijke zetel dan ingeschreven op het adres van het gebouw waar de postbus zich bevindt. Op de postbus zelf, kan natuurlijk niet. Op deze manier heb je trouwens meteen ook dé oplossing om je bedrijf of organisatie snel operationeel te krijgen.

Al zijn er natuurlijk wel enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Zo kunnen bijvoorbeeld fiscale controles enkel uitgevoerd worden op een fysiek adres. Daarom is het belangrijk je te laten bijstaan door een verhuurkantoor met de nodige ervaring. Het verhuurkantoor treft meteen de nodige regelingen om je maatschappelijke zetel correct op het adres in te schrijven.

Het adres van de maatschappelijke zetel die je huurt, mag anders zijn dan het adres waar de effectieve activiteiten van je bedrijf of organisatie worden uitgevoerd. De verschillende adressen (van je activiteiten en je maatschappelijke zetel) moeten wel geregistreerd worden in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Opnieuw iets waarbij je verhuurkantoor je kan helpen.

Je kunt in België kiezen voor een virtueel – of deelkantoor, een co-working space of een businesscenter om je maatschappelijke zetel in onder te brengen. Hierbij kunnen een heleboel diensten aangeboden worden zoals professionele postbehandeling, onthaal, telefooncentrale, …

De locatie van het postbusadres van je maatschappelijke zetel bepaalt trouwens ook de nationaliteit van je vennootschap. Is het adres van je gehuurde maatschappelijke zetel dus ergens in België, dan valt je vennootschap onder het vernieuwde Belgische vennootschapsrecht.

Duidelijk is wel dat er van alles komt kijken bij het huren van een postbusadres voor je maatschappelijke zetel. Kies dus niet zomaar in het wilde weg, maar laat je professioneel bijstaan. Zoek je dus een maatschappelijke zetel postbus adres, neem dan contact met ons op via onderstaande contactformulier. Ook voor een antwoord op al je vragen rond het huren van een postbusadres voor je maatschappelijke zetel. Bovendien kan een voorstel op maat van je noden vrijblijvend opgemaakt worden, van louter postbus tot full service huurovereenkomst. Dan is dat alvast een zorg minder en kan jij je focussen op je core business.

Stel je vraag of bel

Vrijblijvend je vraag stellen.