Spring naar de inhoud

Huur maatschappelijke zetel

Huur je maatschappelijke zetel

Heb je al eens gedacht aan het huren van je maatschappelijke zetel?

Je hebt een maatschappelijke zetel nodig voor je bedrijf of organisatie. Deze maatschappelijke zetel is het hoofdkantoor van je bedrijf of organisatie en moet als het juridisch officiële adres dienen.

Als bedrijf heb je niet altijd een fysiek kantoor nodig, maar wel een adres voor de administratie.

Huur maatschappelijke zetel: een zoektocht

Het is dus een kwestie van zoeken naar een geschikt adres voor de huur van je maatschappelijke zetel. Een Antwerps huuradres maatschappelijke zetel bij OFFIS® staat dan professioneel op je visitekaartje. Of niet? 

De wet zegt niet dat je geen huuradres mag hebben voor een maatschappelijke zetel. Je hoeft ook geen eigenaar te zijn van het adres. Zo’n huur maatschappelijke zetel kan gaan om een postbus, want het is toegestaan je maatschappelijke zetel in te schrijven op een postbusadres. In werkelijkheid wordt je maatschappelijke zetel dan geregistreerd op het adres van het gebouw waar de postbus zich bevindt. Deze methode is bovendien ook de beste manier om je bedrijf of organisatie snel operationeel te krijgen.

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld, fiscale controles kunnen alleen uitgevoerd worden op een fysiek adres. Het is dus heel belangrijk dat je je laat bijstaan door een verhuurkantoor met ervaring en een goede naam.

Het huuradres maatschappelijke zetel mag anders zijn als het adres waar de activiteiten van je bedrijf of organisatie plaatsvinden. Het is noodzakelijk dat beide adressen (van je activiteiten en je maatschappelijke zetel) worden geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Je verhuurkantoor kan je daarbij helpen

In Antwerpen kun je kiezen uit een virtueel of deelkantoor, een coworking space of een businesscenter als huur maatschappelijke zetel. Dit huuradres kan aangevuld worden met veel diensten: professionele postbehandeling, onthaal, telefooncentrale, …

Als je ervoor kiest, kun je meteen een adres kiezen dat de juiste uitstraling en professionaliteit heeft voor je branche. 

Bovendien zorgt de huur van een maatschappelijke zetel in Antwerpen voor een goede centrale ligging en hoef je je klanten en leveranciers niet in je eigen woonkamer te ontvangen. Je zult ook genieten van het comfort van het adres dat je huurt. Mooi meegenomen!

De locatie van je maatschappelijke zetel bepaalt ook de nationaliteit van je vennootschap. Huur je een maatschappelijke zetel in Antwerpen, dan is je vennootschap onderworpen aan het nieuwe Belgische vennootschapsrecht.

Duidelijk is wel dat er van alles komt kijken bij de huur van een maatschappelijke zetel. Doe niet zomaar wat, maar laat je professioneel helpen. Het huuradres van de maatschappelijke zetel is het juridische officiële adres van een bepaalde rechtspersoon (voornamelijk bedrijven, maar ook andere organisaties), zoals bepaald in haar statuten.

huur maatschappelijke zetel

Overweeg je de huur van een maatschappelijke zetel? Vraag dan naar de mogelijkheden en kijk naar verschillende aanbieders.

Als je vragen hebt over de huur van een maatschappelijke zetel in Antwerpen, neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Een voorstel kan vrijblijvend gemaakt worden, van enkel een postbus tot een full service huurovereenkomst. Dan heb je minder zorgen en kun je je concentreren op je corebusiness.

Stel je vraag of bel

Vrijblijvend je vraag stellen.